LOMBOSCIATICA-METODE DE TRATAMENT

Ce este lombosciatica?

Lombosciatica este asocierea dintre durerea lombară și nevralgia nervului sciatic. Ea se traduce printr-o durere care se manifestă în zona inferioară a spatelui și care iradiază pe membrul inferior.

Lombosciatica – cauze

Lombosciatica este cauzată de un conflict disco-radicular și în general de o hernie de disc. Este vorba despre o protruzie a unei porțiuni a unui disc intervertebral. Această herniere provoacă o compresie a nervului sciatic la nivelul uneia dintre rădăcinile nervoase, ceea ce provoacă apariția durerilor bruște.

În limbaj medical vorbim despre lombosciatica acută. În anumite cazuri, compresia nervului sciatic poate fi generată de o artroză la nivel lombar.

Mai rară, lombosciatica simptomatică constituie o manifestare clinică a unei patologii anume, printre care:

  • o infecție;
  • o afecțiune inflamatorie;
  •  un traumatism, ca de exemplu o fractură;
  •  o dezvoltare tumorală.

Lombosciatica – simptome 

    Durere caracteristică manifestată în zona inferioară a spatelui, care se extinde pe membrul inferior. Durerea se poate instala brutal sau progresiv, se poate manifesta pe durata zilei în timpul diverselor activități, sau noaptea în stare de repaus.

Poate fi unilaterală sau bilaterală. Alte simptome pot fi reprezentate de apariția unor slăbiciuni musculare și furnicături, uneori chiar amorțeală. Sunt câteva simptome care indică faptul că trebuie să mergi la medic:

  • febra;
  • deficit motor la unul sau ambele membre inferioare;
  • pierderea sensibilității în perineu;
  • dificultate la urinare sau necesitatea urgenta de a urina, care poate indică tulburări în controlul sfincterului urinar;
  • constipație, care poate sugera tulburări ale controlului sfincterelor anorectale;
  •  infecții ale tractului urinar.

Lombosciatica – metode de tratament

Tratamentul lombosciaticii ar trebui să contribuie la ameliorarea sau dispariția durerii, iar coloana să funcționeze normal. Amânarea tratamentului sau a vizitei la cabinetul de ortopedie, duce la agravarea afecțiunilor și face ca recuperarea să fie mai dificilă.

MASAJ TERAPEUTIC

Masajul terapeutic poate oferi o vindecare semnificativă și ameliorarea durerii pentru multe probleme ale zonei inferioare a spatelui. În mod special pentru un spate tensionat, când este targetat mușchiul corect, durerea poate fi controlată la sursă, pentru o ameliorare mai rapidă și mai de durată. Masajul în profunzimea țesutului presupune aplicarea unei presiuni ferme și lovituri lente pentru a ajunge în straturile mai adânci ale mușchilor și fasciei (țesutul conjunctiv din jurul mușchilor). Se folosește pentru durere cronică și zone contractate, precum gâtul și zona superioara a spatelui înțepenite, durere lombara, încordarea mușchilor picioarelor și umeri dureroși.

ELECTROTERAPIE – EFECT ANALGEZIC SI ANTIINFLAMATOR

Electroterapia include o gamă de tratamente care utilizează electricitatea pentru a reduce durerea, pentru a îmbunătăți circulația, a repara țesuturile, a întări musculatura și a promova creșterea osoasa, ducând astfel la îmbunătățirea funcționarii fizice. Mecanismele exacte ale efectelor benefice ale stimulării electrice rămân controversate. Electrostimularea poate bloca direct transmiterea semnalelor de durere de-a lungul nervilor. În plus, electrostimularea promovează eliberarea endorfinelor, calmantele naturale produse de organism.

TERAPIA CU CĂLDURĂ

Terapia cu căldură este un remediu eficient pentru durerea de spate, stimulând circulația, care permite la rândul sau nutrienților și oxigenului să ajungă până la articulații și mușchi.

Circulația contribuie la repararea mușchilor afectați, ameliorează inflamația și reduce rigiditatea spatelui. Orice tip de terapie cu căldură este benefic pentru ameliorarea problemelor de spate, însă paturile electrice sunt ideale pentru că sunt convenabile și portabile. În plus sunt electrice, astfel că le poți folosi oriunde în casă, când stai pe canapea sau întins în pat. Băile fierbinți sau calde oferă o căldură umedă, ce promovează circulația și reduc durerea musculară și rigiditatea.

TERAPIA TECAR

Terapia Tecar este o metodă modernă de recuperare care stimulează procesul natural de vindecare al organismului. Folosind energia electromagnetică această terapie ameliorează anumite traume, probleme musculare și dureri articulare, fară să fie nevoie de chirurgie sau de tratamente invazive. Terapia este foarte eficientă în multe cazuri, atât pentru tratarea țesutului moale, așa cum sunt mușchii, cât și a oaselor, articulațiilor, cartilagiilor, ligamentelor și poate fi aplicată și pe zona cervicală.

Un mare avantaj al sau este că poate fi folosită și imediat după trauma sau în faza acută a procesului inflamator.

 KINETOTERAPIA 

     Kinetoterapia se concentrează pe creșterea forței musculare și maximizarea potențialului și promovarea independentei.

Tratamentul se concentrează pe creșterea forței musculare, menținerea razei de mișcare, întinderi musculare (ce contribuie la reducerea tensiunii), exerciții de îmbunatățire a echilibrului și încrederii, controlul respirației, promovarea mișcării normale.

INFILTRAȚIILE

Infiltrația implică injectarea la nivelul coloanei a unei substanțe antiinflamatoare pentru a trata zona dureroasa.

Injectarea substanței are ca efect reducerea inflamației și ulterior ameliorarea durerii și altor simptome asociate. Infiltrațiile spinale sunt recomandate în cazul spondilozelor, herniilor de disc, stenozelor, compresiilor de nervi, etc. Nu necesită intervenție chirurgicală, nici spitalizare și nici perioada de repaus.

Fă o programare !

Completează formularul și vei fi contactat/a în cel mai scurt timp de un reprezentant al clinicii.

https://www.kolymedical.ro/contact

Dacă ai o urgență sau preferi să suni, te rugăm să utilizezi numărul de telefon:0774 001 003