Durerile musculare (mialgiile) sunt afectiuni extrem de frecvente. Aproape toata lumea a experimentat disconfort la nivelul muschilor la un moment dat. Din pacate, prin prisma stilului de viata inactiv, durerile musculare devin problema numarul unu la nivel mondial.

Deoarece exista tesut muscular in aproape toate partile corpului, acest tip de durere poate fi resimtita practic oriunde. Cu toate acestea, nu exista doar o singura cauza a durerilor musculare.

Desi utilizarea excesiva sau ranirea este frecventa, exista alte explicatii posibile pentru disconfortul muscular continuu. Statul constant la birou este, cu siguranta, o greseala frecventa ce cauzeaza dureri musculare.

CAUZE

Cele mai frecvente cauze ale durerii musculare sunt tensiunea, stresul, suprasolicitarea si leziunile minore. Acest tip de durere este de obicei localizat doar intr-o parte a corpului, afectand doar cativa muschi sau o mica suprafata musculara.

Durerea musculara sistemica – durerea resimtita in tot corpul – este mai des rezultatul unei infectii, a unei boli sau a unui efect secundar al unui medicament.
Cauzele frecvente ale durerii musculare includ: stresul, inactivitatea, suprasolicitarea, traumele, tensiunea musculara, fibromialgia, lucrul in aceeasi pozitie timp indelungat. Acestea sunt probleme mecanice.

Puteti experimenta dureri musculare si daca aveti probleme sistemice, cum ar fi artrita reumatoida, lupus, probleme tiroidiene etc.

SIMPTOME

Simptomele asociate cu durerea musculara sunt:

  • Inflamatia;
  • Inrosirea zonei;
  • Febra;

TRATAMENT

Pe langa tratarea durerii musculare, este foarte important sa va analizam viata pentru a intelege ce activitate va cauzeaza aceste probleme musculare. Cand vom intelege sursa problemei din viata dumneavoastra, va vom sugera cateva modificari in realizarea acestor activitati, pentru a nu dauna constant musculaturii.

Putem trata cu succes durerile musculare folosind tehnici specializate, pentru a optimiza miscarea articulatiilor si pentru a ne asigura ca musculatura poate raspunde activitatilor respective in mod eficient.

Aceste tehnici includ procedura acelor uscate, metode de osteopatie, mobilizarea articulatiilor, manevrarea tesuturilor moi, sfaturi posturale, exercitii de intindere si intarire.

Avem peste 90% rata de succes cu tratamentul acut si cronic al pacientilor cu dureri musculare. Majoritatea pacientilor care foloseau pastile in mod regulat in viata lor, au renuntat la medicamentatie si se intorc inapoi la activitatile lor de zi cu zi, fara durere.

Sună acum