POATE KINETOTERAPIA SĂ ÎȚI ANTRENEZE CREIERUL

De cele mai multe ori noi facem miscare pentru a ne mentine in forma sau pentru a ne recupera, dar stiai ca miscarea poate antrena si creierul?

Cred ca ai auzit de asa numitele endorfine sau numite si moleculele fericirii, si de efectul lor asupra starii tale, probabil stiai ca te simti mult mai bine dupa miscare.

Exercitiile fizice ajuta la cresterea activitatii creierului, stimulam si chiar restauram celulele nervoase, numite neuroni.

Exercitiile mentale te pot ajuta sa ramai mereu pregatit psihic, dar combinate cu exercitiile fizice obtinem cele mai bune rezultate.

Kinetoterapia ajuta la imbunatatirea circulatiei cardiovasculare (inima), circulatiei pulmonare (plamani), dar si a sistemului nervos (creier si coloana vertebrala).Cu cat crestem in varsta, creierul incepe sa aiba o pierdere a celulelor nervoase, iar asta poate rezulta in aparitia diferitelor afectiuni. Pierderea inevitabila a neuronilor care vine odata cu varsta poate fi scazuta cu ajutorul unui program de exercitii bine facut.

Kinetoterapia activeaza comunicarea intre celulele creierului, care la randul lor interactioneaza cu alte parti ale sistemului nervos.

Miscarea regulata tine neuronii sanatosi si in stare buna de functionare.

Un mod de viata activ poate ajuta la concentrare, accelerarea procesului de recuperare pentru pacientii cu afectiuni neurologice si poate reduce riscul de aparitie a multor boli care apar odata cu imbatranirea.

Ideal este sa facem cel putin 30 de minute de miscare pe zi, dar programele mai lungi de pana la 60 de minute aduc mai multe beneficii.

Fizioterapeutul decide cum este mai bine pentru fiecare persoana. Activitatea fizica poate pregati creierul pentru informatii noi, pentru o atitudine mai buna, si pentru un interes mai mare in activitatile zilnice care conduce la rezultate mult mai bune.

Ai simptome care te ingrijoreaza insa nu vrei sa te expui riscului de imbolnavire daca iesi din casa?

Ai deja un diagnostic si te tratezi dar boala nu raspunde la tratament sau chiar se agraveaza?

Programeaza-te la o consultatie  în cadrul clinicii Koly Medical la Dr. Ionescu Dana– medic de recuperare medicală la următorul link https://www.kolymedical.ro/contact