Scapă rapid și eficient de senzația de amorțeală

folosind un plan de terapie personalizat

* Consultația este gratuită dacă decizi să continui terapia la Koly Medical

Ce este senzația de amorțeală?

Senzația de amorțeală este o pierdere parțială sau completă a sensibilității într-o anumită parte a corpului. 

Aceasta poate fi însoțită de o senzație de furnicături sau înțepături, asemănătoare cu ceea ce simțim atunci când o parte a corpului nu mai este folosită o perioadă lungă de timp. Deși nu este o afecțiune în sine, poate apărea ca simptom în mai multe tipuri de afecțiuni.

Din ce cauze apare senzația de amorțeală?

  1. Presiune asupra nervilor. Menținerea unei poziții incomode pentru o perioadă lungă de timp pune presiune pe nervi și provoacă senzația respectivă. De asemenea, același lucru se observă și în cazul herniei, unde nervii sunt comprimați și cauzează amorțeală în membre.
  2. Probleme circulatorii. Acestea apar în ateroscleroză, unde arterele se îngustează și se reduce fluxul de sânge către extremități, provocând amorțeală. Sau în cazul bolii arteriale periferice, unde circulația slabă în picioare sau mâini declanșează amorțeala. 
  3. Leziuni nervoase. Diabetul poate provoca leziuni ale nervilor, în special în picioare. Sau în cazul sindromului de tunel carpian se creează presiune asupra nervului median din încheietura mâinii și apare amorțeala.
  4. Infecții și inflamații. Scleroza multiplă afectează sistemul nervos central, provocând inclusiv amorțeală. Iar în boala Lyme, nervii sunt afectați și pot provoca acest simptom.
  5. În accident vascular cerebral (AVC): Poate declanșa amorțeală bruscă pe o parte a corpului.

Cum se manifestă amorțeala?

  1. Amorțeala, de cele mai multe ori, se asimte ca o slăbiciune musculară în zona afectată. Uneori poate fi însoțită de furnicături sau înțepături, similare cu cele de ace fine. 
  2. Pot apărea dificultăți în mișcare, până dispare sau se atenuează. Iar dacă persistă, poate fi însoțită de durere.

Ești predispus la senzații de amorțeală?

Răspunde la următoarele întrebări cu Da sau Nu și află pe loc răspunsul.

  1. Ai diabet sau alte afecțiuni care pot afecta nervii?
  2. Ai avut vreodată o leziune gravă la coloană vertebrală sau o hernie de disc?
  3. Ai avut vreodată o accidentare care să implice compresia nervilor (de exemplu, sindromul de tunel carpian)?
  4. Ai probleme circulatorii, cum ar fi boala arterială periferică?
  5. Ai simțit amorțeală frecventă în mâini sau picioare în ultimele luni?
  6. Ai experimentat vreodată amorțeală în timpul sau după activitățile statice, cum ar fi dormitul pe o parte sau statul prelungit pe scaun?
  7. Fumezi sau ai fumat în trecut? 

Dacă ai răspuns DA la măcar o întrebare, atunci iată mai jos ce soluții există ca să previi sau să reduci eficient și rapid senzațiile de amorțeală.

Ce terapii se recomandă în senzația de amorțeală?

  • Kinetoterapia, exercițiile fizice specifice, sub supravegherea unui kinetoterapeut, pot ajuta la reducerea tensiunii și a compresiei nervoase care provoacă amorțeala.
  • Masajul de relaxare și terapeutic. Au ca scop reducerea tensiunii musculare, îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice în zona afectată. Ajută la eliberarea presiunii asupra nervilor și la ameliorarea simptomelor de amorțeală.
  • Fizioterapia. Terapia cu ultrasunete reduce inflamația, îmbunătățește circulația și stimulează vindecarea țesuturilor moi. Electroterapia TENS stimulează nervii și îmbunătățește circulația sanguină în zona afectată.
  • Plan personalizat de terapie, bazat pe diagnosticul tău

Credem cu tărie că orice pacient merită tratat în funcție de nevoile sale unice. 

De aceea, dacă vii la Koly Medical, vei primi un plan terapeutic specific ție, pe care îl vom urma împreună de la primul control și diagnostic, până în punctul în care pleci din clinică sănătos și recuperat.

Astfel, ne asigurăm că fiecare pacient este pe primul loc. Și se simte tratat ca pe primul loc în prioritățile noastre. Echipa noastră îți oferă asistență pe întreaga durată a tratamentului, ca să ne asigurăm că beneficiezi de îngrijire completă și personalizată.

În plus, dacă vii pentru consultație și ulterior decizi să continui cu terapia la noi, consultația este gratuită.

Consultația este gratuită dacă decizi să continui terapia la Koly Medical.

Sună acum